Välkommen till sajten för dig som har kennel!

Tanken med detta forum är att vi som har kennel ska kunna diskutera alla möjliga saker som har med hunduppfödning att göra med andra som också vigt sitt liv åt detta.

Man kan ha hund av många olika orsaker och också föda upp hundar på olika sätt och med olika syfte. Min önskan och förhoppning är att vi här försöker se likheterna istället för olikheterna. På så vis kan vi sprida våra egna kunskaper och också få lära oss nytt av andra. Och inte minst diskutera och ha trevligt tillsammans med andra som har samma stora intresse för hundar och hunduppfödning!

Det är ett öppet forum, så vem som helst kan registrera sig och skriva och svara på inlägg. Sidan är dock främst tänkt för oss som föder upp renrasiga hundar och har eller planerar att skaffa kennelnamn. Man bör (men måste inte
nödvändigtvis!) i alla fall planera för sin första kull när man blir aktiv här. Självklart är de som är "gamla i gemet" precis lika välkomna!

Det är trevligt om nya medlemmar persenterar sig i presentationstråden och har man en hemsida är det kul om vi får länken i tråden med hemsidor! Alla registrerade medlemmar har en egen personlig sida. Där kan man också skriva
en presentation av sig själv. Det du skriver där finns kvar tills du själv ändrar det och kan läsas av den som klickar på mitt användarnamn eller din avatar.

Det är en god idé att ta en stund på sig för att utforska de möjlihgheter som finns i ifokus! En viktig avdelning är Regler och Funktioner i ifokus.


      Starttips:

        a.. Använd forumets sökfunktion ovan till vänster och hitta mycket av det du letar efter. Utnyttja detta innan du startar en ny tråd, ofta finns svaret i redan existerande information.

        a.. Du finner en mängd information genom att klicka på "Artiklar", den funktionen finns precis ovanför "Sök" knappen.

        a.. Klicka på Bokmärk högst upp ovanför startinlägget i den tråd du vill hålla reda på. När du sedan vill se dina bokmärken klickar du på Bokmärken till vänster, precis bredvid Sök-knappen.

        a.. Forumgruppen Mina inlägg innehåller alla trådar du startat eller kommenterat.

        a.. Hittar du inte det du söker och behöver få svar och synpunkter, så skriver du en ny tråd genom att klicka på Skriv ovan till vänster. Skriv först rubrik, sedan inlägg och sist väljer du en lämplig grupp där frågan hör hemma.

Det är vi tillsammans som bygger detta forum så all hjälp med trevliga länkar, artiklar och tankar om hur siten kan förbättras tas tacksamt emot!

För det som skrivs i forumet gäller svenska lagar, ifokus skrivregler & medlemsavtalet samt inte minst sunt förnuft.

Är du ny på iFokus eller vill lära dig mer om detta forums alla möjligheter är det en bra idé att titta på några instruktionsfilmer om alla funktioner som finns här.

Jag som är värd här på kennel.ifokus heter Ingela Carlén (användarnamn Katti) och föder för tillfället "bara" upp finsk lapphund men har tidigare även haft kelpie och sheltie. Kelpie har fortfarande en given plats i mitt hjärta och jag återvänder definitivt till rasen när mina barn har blivit större och jag får mer tid till hundträning :). Jag är starkt involverad i rasen eftersom min syster har tre kalpietikar och är delägare i kenneln. Här bor även en portugisisk vattenhund. En trevlig bekantskap som skiljer sig från alla hundar jag tidigare har haft! Mitt kennelnamn sedan 1990 är Min Bästa Vän.