Lite allt möjligt

Att starta en kennel.

2018-09-16 20:04 #0 av: MouIIyo

Hejsan, 

Jag hör av mig till er för att jag är uppriktigt orolig. En person i området jag bor har bestämt sig för att de vill starta en kennel för att tjäna pengar. En av ägarna dricker väldigt mycket & är aggressiv. Deras plan är att avla på hanhunden som de har nu så de ska tjäna pengar på en Pitbull. Nu vill jag veta vad ni anser vara lämpligt för att ha en kennel & vilka regler/ lagar som styr detta. Anledningen till min oro är att de har ingen som helst erfarenhet & just nu har de en Pitbull som biter människor utan förvarning. Jag har även bevittnat att de har lagt ner hunden på gräset, suttit på den & tryckt nosen hårt i gräsmattan så att hunden skriker. En annan metod som de använder är att binda fast hunden i dragkroken om den inte gjort som de vill & låta honom skälla medans de tittar på från avstånd.  Min tanke är givetvis att om man ska starta kennel så ska djurens bästa komma i första hand, inte pengarna. Vad säger ni?

Det jag undrar då är vart kan jag vända min oro för att den ska ha chans att bli bedömd i samband med att dessa människor vill starta kennel?

Alla tips & råd  är välkomna, tack så mycket. 

Anmäl
2018-09-16 20:40 #1 av: vallhund

Man får aldrig koppla en hund i dragkroken, har du bildbevis kan du polisanmäla dem.

APBT, s.k. pitbull reggas inte i SKK så deras kennelkonsulenter kan inte göra något, däremot behöver man tillstånd av länsstyrelsen för att starta kennel, du kan kontakta dem med dina farhågor.

Vad gäller hur dom uppfostrar/korrigerar sin hund kan du inte göra så mycket åt om du inte har bildbevis som påvisar hundmisshandel, eller deras olämplighet som hundägare.

Om man skall tjäna pengar på skitavel behöver man en avelstik, så man kommer inte långt med en hanhund.

En hund som biter människor bör polisanmälas o hunden avlivas.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2018-09-17 13:25 #2 av: Jojaton

Jag hade försökt få fram bevis på deras olämplighet och sen anmält till Länsstyrelsen

Johanna
@bellasantorino på Instagram

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.