Lite allt möjligt

Valplåda

2018-02-12 18:12 #0 av: guldtassar

Hej,

jag behöver inspiration till valplåda för goldentik. Tips på mått osv. Googlat har jag redan gjort.

Hoppas ni har några tips.

Anmäl
2018-02-18 07:25 #1 av: Katti

Jag gör mina valplådor av hyllplan. De finns i många olika mått, så man hittar säker något som passar. På senare tid har jag haft en biabädd i lådan den första tiden (dock inte under förlossningen). Tycker att det blir mysigt för tik och valpar plus att det ger ett mycket bättre och trevligare skydd mot att tiken lägger sig på någon valp än de vanliga stängerna på kanterna. Tyvärr har jag nog ingen riktigt bra bild bara på lådan, men jag sätter ihop hyllplanen med lyftgångjärn, så blir det väldigt lätt att plocka isär och förvara den mellan kullarna. Lådan är större än biabädden, men för att den ska ligga stilla och för att ingen valp ska hamna utanför sätter jag upp en lätt borttagbar lägre skiva i lådan. 

Inför förlossningen och under första tiden har jag ett bord över lådan och ett lakan på bordet så att det blir mysigt och grottaktigt för tiken. Det uppskattas mycket!

Sajtvärd på Kennel iFokus, medarbetare på BARF iFokus

Kennel Min Bästa Vän & Skullebo kaningård

Anmäl
2018-02-19 09:53 #2 av: guldtassar

Tack :)

Anmäl
2018-02-20 14:39 #3 av: Katti

Glömde skriva att jag vill inte ha någon botten i valplådan. Då kan man lägga tidningarna under kanten så håller de sig på plats bättre! Är det inte plastmattta i rummet där jag ska ha den så har jag skaffat stuvbitar av plastmattor att lägga under. 

Sajtvärd på Kennel iFokus, medarbetare på BARF iFokus

Kennel Min Bästa Vän & Skullebo kaningård

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.