Valpköpare och fodervärdar

Frågor till köparna.

2017-01-08 21:23 #0 av: Jetaime

Vad är viktigt för er som uppfödare att veta om era blivande valpköpare? 

Sajtvärd för Australian Shepherd.ifokus!

Anmäl
2017-01-16 09:25 #1 av: Katti

Jag vill veta att de har en långsiktig plan för hunden i sitt liv. Alltså inte bara "Nu har vi sex veckors semester, så vi vill ha en hundvalp!".  Hur de kommer de lösa hundägandet i sin vardag helt enkelt. 

Om de har haft hund eller hundar tidigare vill jag veta hur de har varit och vad de har gjort med dem. Får jag då veta att förra hunden t ex var jättetrevlig mot familjen men vaktade tomten mot alla andra kan jag komma med tips som gör att de slipper detta med nya valpen. Framför allt gör såna här frågor att man får en bra diskussion och ser hur den tilltänkta valpköparen tänker kring hundar och hundägande.

Sajtvärd på Kennel iFokus, medarbetare på BARF iFokus

Kennel Min Bästa Vän & Skullebo kaningård

Anmäl
2017-01-16 19:43 #2 av: Jetaime

#1 Tack för svar :) Hoppas att fler vill svara!

Sajtvärd för Australian Shepherd.ifokus!

Anmäl
2017-01-16 20:49 #3 av: Amandla

Eftersom jag har pudlar så är en av mina frågor hur mycket kunskap om pälsvård som finns, och jag lägger gärna ett antal minuter (i första samtalet, går vi vidare så blir det betydligt mer) på att beskriva vad som krävs... En annan fråga är hur de löser det för hunden under dagarna. Pudlar vill oftast vara med, ensam hemma är inte alltid en bra lösning för dem. En som ringde pratade om att hon bodde så nära jobbet så hon kunde gå hem på en minut för att ta ut hunden under lunchen. Hon sa att hundar behöver lugn och ro från sina ägare så det var inget problem att lämna den ensam många timmar varje dag Galen Behöver jag säga att hon inte fick köpa någon valp hos mig?

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2017-01-16 23:33 #4 av: Jetaime

#2 Tack för svart. Såklart är det ju väldigt individuellt beroende på ras man har :)

Sajtvärd för Australian Shepherd.ifokus!

Anmäl
2017-01-24 13:03 #5 av: CayKantos

Putt 0:)

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av Mirthful Galleria, kom gärna in och kika!

Anmäl
2017-01-24 16:55 #6 av: Fisherling

Jag skulle nog fråga hur de skulle göra om det dyker upp problembeteenden, den frågan fick jag av min uppfödare och det var en riktig tankeställare!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.