Valparna

Söker blandras???

2016-03-13 20:38 #0 av: wilmaristrom

Hej. Jag söker en blandras mellan bichon och dvärgpudel. Ungefär som bilden nedan. Har ej hittat någon kennel. Finns det någon som kan tipsa om en?

Anmäl
2016-03-13 20:40 #1 av: thea_thea

Finns inga. Varför inte renrasig bichon eller pudel? Finns fler uppfödare då!


Anmäl
2016-03-13 20:42 #2 av: [dvärgkaniner]1

Kolla blocket :) 

HjärtaMed vänliga hälsningar från, Dvärgkaniner Hjärta

Medarbetare på Gerbiler Ifokus, Bortskänkes Ifokus, Humor Ifokus 
och Rysk Vintervit Ifokus. 

Fototävling på Rysk Vintervit just nu.

Besök gärna min hemsida
SolTrollskogens GerbiluppfödningSol 

Anmäl
2016-03-14 14:09 #3 av: Fisherling

Finns inga "kennlar" för blandraser.. Bara hus där de avlar fram blandrasvalpar som säljs på facebook och blocket. De enda människorna som är seriösa i sin blandrasavel är de som bedriver prestationsavel, alltså jakthundar och draghundar, samt de som seriöst vill utveckla en ny ras, vilket tar uppemot 70 år..

Köp en renrasig istället, då vet du vad du får och blir inte begränsad i ditt hundägande när det kommer till utställningar och tävlingar. Vill du göra sånt i framtiden är det skönt att inte vara förhindrad pga att man äger en blandras.

Finns 250 hundraser i Sverige, det finns nog absolut en renrasig hund som passar er.

Anmäl
2016-03-15 14:39 #4 av: Katti

EN gång i livet är det billigare med en blandrashund. Det är när du står hos uppfödaren och betalar din valp. Då sparar du ungefär 5000:- (kan så klart variera, men där någonstans). För dessa extra tusenlappar får du en hund som är registrerad i SKK (det kan inte en blandras vara - oavsett vad det står i annonsen!!!) med allt vad det innebär. Båda föräldrarna måste vara testade och fria om det finns bekämpningsprogram (d v s vanliga sjukdomar) i rasen. Du kan via vilken dator som helst kolla upp föräldrarnas tävlingsresultat, testresultat och en massa annat spännande måååånga generationer bakåt! Du får en hund som är chippad, vaccinerad och veterinärbesiktigad inom en vecka när du köper den. I de allra flesta fall får du en valp som redan är försäkrad och uppfödaren hjälper dig att teckna en egen försäkring i samband med att du hämtar din valp så att du varken har reservationer eller karenstid om något skulle hända. Och inte minst, du får en uppfödare som bryr sig om både dig och din hund även efter att pengarna är överlämnade...

I framtiden kan du och din hund delta i en massa organiserad verksamhet som kennelklubben och diverse systerorganisationer ordnar. När ni har blivit duktiga nog kan ni tävla och din hund får meriter. Mycket av detta är man utestängd från med en blandras. 

Ytterligare en mycket viktig aspekt, som många glömmer, är att det i de flesta fall går bra att omplacera en renrasig hund. Både uppfödaren och rasklubben brukar hjälpa till om det skulle behövas. Blocket och liknande sajter svämmar över av blandraser som behöver nytt hem, men antalet hem är långt färre än antalet hundar. Klart att man inte tänker sig att man inte ska ha sin nyköpta valp kvar, men det finns många anledningar till att det i framtiden kan bli nödvändigt. Tänk att då vara tvungen att avliva sin vän, bara för att ingen vill ha den...

Sajtvärd på Kennel iFokus, medarbetare på BARF iFokus

Kennel Min Bästa Vän & Skullebo kaningård

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.