Avelsdjuren

Skaffa valpar

2016-01-29 23:55 #0 av: Totte_N92

Hej jag har en chihuahua och hon är 8 månader och ska när hon blir äldre para henne med min andra hund som är powder puff och chihuahua han är 1 år gammal och vill veta hur det gick för er som har parat era hundar och vad jag ska tänka på och vad som ska skaffas in om man får valpar :)

Anmäl
2016-01-29 23:56 #1 av: thea_thea

Varför ska du para? Funderar


Anmäl
2016-01-30 00:03 #2 av: Totte_N92

jag vill ha valp med min 1 åriga hund det är inte hundra procent att det blir men vill vara förbered då jag är ny och vill läsa på om det :) och vill skaffa valp/valpar :)

Anmäl
2016-01-30 00:09 #3 av: PuffBuck

Följer denna.

Anmäl
2016-01-30 00:11 #4 av: thea_thea

#2 Hon måste vara minst 1,5 år, men jag skulle vänta till minst 3 för att hon ska mogna och hinna hälsokollas.

#3 Du vet att det finns en bokmärkesfuntion?Glad


Anmäl
2016-01-30 12:47 #5 av: vallhund

Börja med att gå SKK´s uppfödarutbildning.

Rådgör med tikens uppfödare om huruvida tiken är lämplig att gå i avel, hen kan även hjälpa dig att välja lämplig hanhund, om nu din tik visar sig vara av bra avelsmaterial efter att den blivit 18 månader.

Meritera tiken, typ utställning, agility, annat. Gå BPH med henne samt genomför de hälsoundersökningar som rekommenderas av SKK o samt rasklubben o http://chihuahua.ifokus.se/
 

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2016-01-30 13:04 #6 av: vallhund

Att vilja ha valp efter sin hund, eller att vilja skaffa valp/valpar är ungefär de sämsta skälen som finns för att skaffa valpar, oavsett ren eller blandras.

Har du råd med ett akut snitt på jourtid? Är du beredd på att mista såväl tik som valpar pga t ex valpningskomplikationer?

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2016-02-02 19:59 #7 av: Taxelina1

Det är nog allas dröm att få en egen kull.

Men det är nog inte alla som förstått konsekvenserna. Du vill behålla en valp efter din tik...vilket jag förstår. Men det är en ny individ och du får liksom inte en kopia av modern.

Och det "Vallhund" skriver är vanligare än man tror.

När man sedan säljer de andra valparna, så har man tre års uppfödaransvar vilket visar att du som uppfödare har ett ansvar om något skulle uppkomma någon sjukdom eller annat.

Man blir absolut inte rik av en kull heller. Foder kostar skjortan. Tiken ska ha mat och det går åt mer än vanligt. När valparna är runt 3 veckor börjar dom lite smått att gå över till fast föda dom också.

Hörde ett skräckexempel där tikägaren lät valparna dia tiken fram till 8 veckors ålder. Visste inte att valparna skulle ha även annat foder.

Och bara som en liten parentes. Sömnen blir minimal eftersom valparna låter dygnet runt. Kissar och bajsar på golven överallt och det luktar skit i hela lägenheten/villanFunderar

Sen har jag  (personligen) lite svårt för planerad blandis parningCool

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.