Valparna

Osålda valpar

2014-09-10 08:18 #0 av: Katti

Har ni någon plan för eventuella oålda valpar? Vad gör ni med dem?

Hur aktiveras de? Miljötränas? Socialiseras?

Sajtvärd på Kennel iFokus, medarbetare på BARF iFokus

Kennel Min Bästa Vän & Skullebo kaningård

Anmäl
2014-09-10 11:41 #1 av: Taxelina1

Har aldrig haft osålda valpar. Men när ägaren kanske kommer och hämtar lite senare än dom andra (uppgjort pga jordbruk mm) så får valpen åka lite bil, gå i koppel och så vidare. Och den har ju lite tur då den får lite extra tid med sin mor.

Anmäl
2014-09-10 23:15 #2 av: Cahira

Jag planerar att ta med dom i bil, träna hantering och kloklippning, one-on-one träning med koppelträning m.m., och ungefär allt annat valpen hade varit med om om den var såld. 

Allt för fungerande vardag och bli en stabil glad hund i samhället. :) Om den blir osåld längre period så får den annan träning. Men jag är inte där än på flera år. Min hälsa ska fixas först. :)

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2014-09-11 00:26 #3 av: Katti

Och om ni har flera valpar kvar? Säg tre valpar som är tre månader och inga köpare i sikte!

Sajtvärd på Kennel iFokus, medarbetare på BARF iFokus

Kennel Min Bästa Vän & Skullebo kaningård

Anmäl
2014-09-11 10:01 #4 av: Taxelina1

#3 Då börjar paniken lätt infinna sej. Glömde faktiskt bort att vi förra året hade en blandis kull (tjuvparning) Den sista flyttade när den var 4 månader. Men där hade jag faktiskt börjat fundera på avlivning. Så hemskt och så vidrigt, men jag hade dom tankarna.

Renrasiga har vi aldrig haft någon kvar. Har hänt att vi fått tillbaka pga ägarens sjukdom och annat, men dom har fått stanna kvar här.

Krasst, så blir det enorma kostnader med foder, vaccinationer, slitage på hus/lägenhet och tar väldigt mycket tid.

Jag gick ner i pris och sålde en för 1000 kr till en bekant. Vill ju ta lite så det inte blir ett hastköp. Men alla fick till slut sina hem och bra hem dessutom. Men det var en jobbig tid.

En bekant till mej parade sin stövartik. Tyckte det skulle bli billigare då dom själva skulle ha en valp. Jag varnade henne. Tiken fick förlösas med kejsarsnitt och alla valpar utom den dom skulle ha själva fick dom ge bort. Och då var dom runt 4-5 månader.

Vi ser alltid till att ha efterfrågan innan parning.

Anmäl
2014-09-12 12:02 #5 av: Katti

Jag har tre osålda valpar som är 12 veckor idag. Intresset från potentiella valpköpare är, minst sagt, ljumt... Och det trots att det är tre tikar och tikar är det som brukar säljas först i rasen.

De får egentid och en hel del pysslande, men det går inte att komma ifrån att de blir kollektivt behandlade störrre delen av tiden. Vi har en jättebra kuperad och varierad tomt där de är mycket och mina vuxna hundar är mycket bra med valparna, så de får massor av "hundträning" vilket de självklart har massor av nytta av. Men det går inte att komma ifrån att de skulle må bra av egna hem nu!

Sajtvärd på Kennel iFokus, medarbetare på BARF iFokus

Kennel Min Bästa Vän & Skullebo kaningård

Anmäl
2014-09-12 15:29 #6 av: Taxelina1

Men så tråkigt. Hoppas dom blir sålda snart. Ligger det annons ute på "köpa hund" Jag blev till slut desperat och la ut annons på blocket, finns några nojiga svar så jag tog bort annonsen snabbt. Jag gillar inte Blocket. La sedan ut en annons i vår dagstidning och fick napp direkt. Har du provat att hänga annons hos veterinären? Där kan man prata med personalen och kanske få kontakt med någon som behöver en ny lite fyrfota vän. I hundprylsaffärer går också ibland.

Hur mycket man än vill så hinner man inte ge dom den tid dom behöver. Vi har också fler hundar som valparna kan umgås med och det är jätte bra för valpen och avlastning för Matte.

Har en valp nu, men den är planerat att den ska vara kvar. Den får vara med mamma och mormor en stund på dagen så jag hinner göra lite annat. Just nu förpestar hon tillvaron för ena stövarenGalen

Vilken underbar bild på den ljuvliga valpenGlad

Anmäl
2014-09-13 01:01 #7 av: Cahira

Åh gud mittelspitz.. hoppas jag kan äga en igen en vacker dag. 

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2014-09-20 00:29 #8 av: NiklasTyreso

Folk har så mycket känslomässiga åsikter om sälskapsdjur.

Den som avlar får eller nötkreatur får inte skäll för att den avlivar/slaktar alla djur som när de växer upp visar sig inte duga som avelsdjur.

Om en hunduppfödare gör som boskapsuppfödaren, avlivar överskottet som inte är bra avelsmaterial, då har den överskridit ett tabu och får ovänner.

Anmäl
2014-09-20 10:38 #9 av: vallhund

Jag har en internetbekant som behöll en valp, den föddes mycket mindre än övriga i kullen, men var på alla andra sätt normal. Det var en chow chow.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Kennel o Psykologi.

 
Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.