Direkt från livet

Att sälja valpar

2008-12-30 13:22 #0 av: Katti

Vilket är bästa sättet att hitta bra köpare till sina valpar?

Jag har inte svaret på frågan, så detta blir mer ett resonemang kring de olika sätt som finns att sälja sina valpar.

valpkop.JPG

Några sätt är nog bra i de allra flestas ögon. T ex att hitta sina valpköpare (eller kanske snarare bli hittad av dem!) på olika för rasen specifika aktiviteter, som brukshundklubben, kapplöpningsbanan eller på någon utställning. Via sin hemsida som intresserade valpköpare sökt rätt på eller hittat hittat länk till på rasklubbens sida är väl också helt rumsrena sätt.

Det är när det kommer till annonser som åsikterna börjar gå isär. Vad är okej? Dagstidningar? Hundsidor på nätet? Blocket och liknande sidor? Lapp i affären?

Vissa säger att alla sätta är bra. Det är ju ändå man själv som till sist väljer vem som ska få köpa de valpar man har. Ändå har jag svårt för lappar på diverse anslagstavlor om hundvalpar. Jag tycker helt enkelt inte att ett så stort beslut som att skaffa hund ska fattas i affären! Visst, personen ifråga kanske har funderat igenom detta under en lång tid och kan bli en jättebra hundägare. Men kan då inte han eller hon göra en liten ansträngning för att hitta sin hund?

Blocket är en het fråga och de flesta är för eller emot. Faktum är att Blocket har blivit en enorm marknadsplats när det gäller det mesta och näst intill en livsstil för stora delar av en generation (eller kanske två). Jag ska erkänna att jag har Blockets djurannonser i mitt län som startsida på nätet vilket innebär att jag ser de allra flesta annonser som kommer in där inom ett par timmar!

Jag har varit helt emot att annonsera valpar på Blocket, men efter bra argument från flera seriösa uppfödare så vacklar min åsikt (jag sa inte att jag är omvänd!). Det är nog ändå så att jag tycker att en så stor ansträngning som att gå in på rasklubbens hemsida, eller i alla fall en hundsida på nätet kan man nog begära av sina valpköpare. Eller?

Det beror nog också till ganska stor del på vad man har för ras och vad man vill med sin uppfödning. Jag kommer ju från bruksvärlden och där vill man självklart ha valpköpare som mer eller mindre sover med kängorna på. De människor som köper en så krävande hund befinner sig oftast redan i hundvärlden och letar aktivt när det är dags för en hund till.

Sajtvärd på Kennel iFokus, medarbetare på BARF iFokus

Kennel Min Bästa Vän & Skullebo kaningård

Anmäl
2009-01-14 17:04 #1 av: Malteser

Allt enligt SKK.

 

Vägledning vid försäljning av hund.

 Ang. återköp.

 

 

Om, du kryssar i ja,

är du bunden att återta hunden, under hundens hela liv och du måste omgående ta tillbaka hunden,

Om köparen ringer och säger;

imorgon kommer jag och lämnar tillbaks hunden.

då är det bara att se till, att vara hemma och ta emot hunden och betala tillbaka, vad som är stipulerat, i SKK;s köpavtal.

 

 

Ja, betyder inte, att du har rätt, att få köpa tillbaka hunden. Utan det betyder, att köparen har rätt, att återlämna hunden. Säljaren kan om hon vill, låta bli att använda sig av återköp ja och sälja hunden, till vem hon vill.

 

 

Om du kryssar i nej.

Så behöver du inte ta tillbaka hunden, men om du  kan / vill , så har du möjlighet,  att göra det.

 

Då, har du en valmöjlighet;

Antingen, så följer du avtalet med återköp eller så gör du, en egen överenskommelse, med valp köparen, ang. försäljning / omplacering, av hunden .

 

Köparen, behöver inte veterinärbesiktiga hunden, innan den återlämnas.

 

 

 

Med vänlig hälsning

Lillemoor / Smultronställets Kennel

Anmäl
2009-01-15 17:02 #2 av: AnneN

Jag tycker att man till att börja med ska se till att det finns en efterfrågan på valpar av den ras man ska avla på INNAN man parar, men skulle man då sedan få någon valp som inte blir tingad så kan man sätta ut annonser i lokaltidningen, på hundsidor på nätet mm. Men man bör alltid så noga som det bara är möjligt kolla upp eventuella valpköpare (oavsett hur de hittat till ens kennel) för att bla vara säker på att det inte är nån som har djurförbud, är känd som bedragare (speciellt om det ska vara avbetalning med i bilden), mm.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2010-09-19 14:26 #3 av: Katti

Aktualiserar den här artikeln då jag har valpar som inte är tingade (i och för sig bara drygt 4 veckor ännu, så det brinner inte i knutarna på något sätt). Annons ligger ute på Vovve och Blocket. Den enda seriösa valpköpare som har hört av sig, och tingat en valp, hittade mig dock på rasklubbens sida.

Sajtvärd på Kennel iFokus, medarbetare på BARF iFokus

Kennel Min Bästa Vän & Skullebo kaningård

Anmäl
2010-10-07 22:21 #4 av: Taxelina

Vi brukar sätta in annonser i jakttidningar. I bland även i rasklubbens webtidning. Men oftast har vi kö och behöver inte annonsera. Det sprider sej genom köparna så vi har tur.

Anmäl
2010-10-07 23:47 #5 av: Vattnadal

#4 Har man arbetande hundar och hängt med ett tag i den världen, har bra hundar och bra rykte, så underlättar det massor. Vi är för nya än, men räknar med att om några år, med en del tävlingsmeriter förutom utställningsmeriter, kunna få lättare att sälja.

MVH Elin

Medarbetare på spetsar och urhundar. VD på Draghundcenter

Anmäl
2010-10-10 19:17 #6 av: Tangotime

Som valpköpare hade jag personligen inte köpt hund varken på blocket eller i lokaltidningen. Jag tittar på rasklubbarnas hemsidor och ringer gärna både valpförmedlare och avelsråd för att få lite mer kött på benen. Jag vill köpa hund av uppfödare som har erfarenhet och inte bara tar en kull för skojskull. Och efter som jag köper valp på det sättet är det nog enda alternativet jag lutar mig mot vid försäljning också. "Annons" på egen hemsida hade jag också satt ut.

Anmäl
2010-10-10 21:37 #7 av: Taxelina

#5 Den här kenneln startade 1996 med första kullen. Men det är mycket jobb bakom för att få det att rulla på. Det är som du säger att man behöver "jobba upp sej" med meriter inom grenen man satsar på och även med utställningar så man ser att man är rätt. Men utställningarna är bara ett måste vi går på för att få de poäng vi behöver till ett drevprovs schampionat. Vi satsar på bra hundar med bra mentalitet, jaktbarhet och skall. Får man till på köpet en riktigt snygg hund är det en bonus, vi spinner vidare på. För visst är det kul när det går bra på en utställning. Men det är det andra vi inriktar oss på. Självklart ska dom vara enligt ras standard. Men börjar man enbart med utseendet har man snart förändrat rasen.

Lite OT

  Se på taxen. Den var mer högställd än vad dagens många taxar är. Dom är så djupa i bröstet att jag tvivlar på att många av dom inte tar sej fram i skogen. Det har blivit 2 kategorier. En jakttax och en utställningstax.

Anmäl
2010-10-11 01:36 #8 av: Vattnadal

#7 Här är vi rörande överrens! Det är väl tur, att vi kan tycka lika ibland oxå!Flört

MVH Elin

Medarbetare på spetsar och urhundar. VD på Draghundcenter

Anmäl
2010-10-11 15:44 #9 av: Taxelina

#8 Det är väl tur det hähähähäCool

Anmäl
2010-10-13 14:08 #10 av: chapp

Jag köpte valp i våras. Hade bestämt mig för ras redan och slog på de hemsidor som fanns med kennlar nära mig. Hittade en hemsida och tyckte den såg fin ut, välordnad, bra stavning (!), trevlig liksom. Ringde, ägaren lät trevlig. Gjorde ett besök, det såg bra ut.

Skulle aldrig köpa på Blocket. En tjej som jobbar i en djuraffär där jag bor säljer tydligen valpar på Blocket. Hon säljer dem som finsk lapphund men erkände för mig att det fanns husky i dem också. Hon har ingen kennel. Hon sa att valparna gått åt som smör... Är dock glad att ha en uppfödare som har kennel och som har full koll, stamtavla och allt det där.

Anmäl
2010-10-21 08:57 #11 av: stinkan

Jag kan inte säga att det är ngt fel att sälja/köpa valpar eller hundar överhuvudtaget på blocket,för det är du som säljare/köpare som har det yttersta ansvaret att se till så att allt går till på rätt sätt.Vet du vad du gör så vet du även vad som är ett bra köp.

Vi har inte annonserat ännu,det är ingen större brådska,men jag funderar starkt på blocket.Nu har jag sådan tur att jag finns på facebook och där finns även alla mina hundintresserade vänner.Men även om det är vänner eller inte måste jag tänka till ordentligt före,det här låter löjligt men jag brukar alltid "intervjua" eller ska jag säga luska kring de personer som visar intresse.En karl som är vän till vänners vän kom och tittade,då han inte fattade att han måste vänta tills valpen var minst åtta veckor utan nästan var på väg att ta upp plånboken gav jag honom en låååååååång föreläsning om vad en hundägare bara MÅSTE veta.Han ringde inte mer så jag antar att jobbet för honom att ta reda på information om hundar tydligen var för mycket!!!Å andra sidan finns det rottweiler,som är dominerande, i valparna. Så här gäller rätt person.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.